diumenge, 23 de gener de 2011

UN TAURÓ DE VERITAT A LA CLASSE DELS ESTELS!


AQUESTA SETMANA ELS NENS I NENES DE P-5 ESTELS HAN TINGUT UNA SORPRESA MOLT ESPECIAL. HAN POGUT VEURE I TOCAR UN TAURÓ DE VERITAT PESCAT AL MAR MEDITERRANI. ENS L'HA PORTAT LA LÍDIA, LA MESTRA DE 1r, MOLTES GRÀCIES LÍDIA!

ÉS UN TAURÓ MOIXINA, DESPRÉS DE TOCAR LA SEVA ASPRA PELL, LES DENTS, LES ALETES, ELS 2 PENIS... HEM ESTAT PENSANT QUANT DEVIA MESURAR I FINALMENT HEM VIST QUE MEDIA 38 CENTÍMETRES. ENCANVI UN TAURÓ PELEGRÍ MEDEIX 9 METRES I, COM QUE A LA CLASSE NO ENS HI CAP, HEM ANAT AL VESTÍBUL AMB 9 CINTES MÈTRIQUES D'UN METRE PER ENTENDRE-HO MILLOR. DE SOBTE ALGÚ HA RECORDAT QUE EL TAURÓ BALENA ÉS EL MÉS GRAN, MIREM ALS LLIBRES QUE TOTS I TOTES HAN PORTAT, HI DIU QUE EL BALENA FA 14 METRES, I COM QUE AL VESTÍBUL NO ENS HI CABRIA PUGEM AL PASSADÍS DEL PRIMER PIS DE L'ESCOLA. AGAFEM UNA CINTA DE 20 METRES DE L'AULA DE CIÈNCIA I L'ESTIREM FINS QUE VEIEM UN 1 I UN 4. CARAM! 14 METRES SÓN 13 NENS I NENES ESTIRATS, QUE LLARG QUE ÉS UN TAURÓ BALENA!
L'ENDEMÀ VAM OBRIR LA PANXA DEL TAURÓ MOIXINA PER VEURE EL COR, L'ESTÓMAC, TOCAR-LI LA COLUMNA... I VEURE COM ELS HI POT ENTRAR L'AIGUA PER LA BOCA I SORTIR PELS 5 TALLS BRANQUIALS. VA SER MOLT INTERESSANT! FA UNS MESOS, AL COMENÇAR EL PROJECTE, EL NOEL VA PREGUNTAR SI ELS TAURONS DEL MAR SÓN MÉS GRANS QUE ELS DE L’AQUÀRIUM. AQUESTA SETMANA N'HEM VIST I TOCAT UN DE PETIT, PERÒ TAMBÉ HEM APRÉS QUE N’HI HA DE MOLTES MIDES.